Dať deťom slnečné okuliare - áno či nie?

Hlavným dôvodom, prečo používať slnečné okuliare pre deti je ochrana očí pred škodlivým UV žiarením. Pri vysokom vystavení silnému svetlu očný povrch reaguje zápalovou reakciou, čiže oko začervená, páli a je prítomné zvýšené slzenie. Ak je oko vystavené dlhodobému silnému slnku, môže začať spojovka prerastať cez okraj rohovky a môže vzniknúť tzv. mušie krídelko /pterygium/. Ešte závažnejšie môže byť poškodenie spôsobené UV žiarením vo vnútri detského oka.

U dospelého človeka je očná šošovka nažltlá a tak zachytáva veľkú časť nebezpečných lúčov, u detí je šošovka úplne číra a tým prepúšťa väčšiu časť lúčov. Pokiaľ je expozícia slnku vysoká, môžu potom vzniknúť trvalé zmeny, ktoré sa behom života akumulujú. Drobné traumata sa vo vyššom veku prejavia ako degenerácia makuly /miesto najostrejšieho videnia na očnom pozadí/ alebo ako sivý zákal. Odhaduje sa, že že najvyššia expozícia slnku sa uskutoční od narodenia do 10 rokov. 

Ako teda správne chrániť očká našich najmenších? 

Predstavujeme Vám okuliare Kietla - špeciálne vyvinuté pre detské očká

akciaaaa kietla babatka

Najobľúbenejšie slnečné okuliare KiETLA vyrobené vo Francúzsku. S ich nerozbitným, flexibilným, extra ľahučkým rámom si ich zamiluje každé hravé dieťa. Slnečné okuliare KiETLA poskytujú tú najvyššiu ochranu UV filtrov spolu s filtrom modrého svetla v kvalitných polykarbonátových sklách – štýlových zrkadlovkách. Dokonalá ochrana a dokonalý dizajn pre tie najmenšie deti. Vychytávka – uzáver balenia slúži zároveň ako formička do piesku, do vody, či na modelovanie z plastelíny.

Extra ochrana 100%25 UVA, UVB a UVC filter, kategória 3 (kategória 4 pri veľkosti 0-1 rok) odolné zrkadlové polykarbonátové sklá (kvalitnejší filter ako akrylové sklá) novinka – Blue Blocker – filter škodlivého modrého svetla dostatočná veľkosť skiel, aby zatienila celé okolie očí certifikované podľa európskych noriem EN ISO 12312-1:2013/A1:2015

Extra bezpečnosť nerozbitný ohybný rám – deti bočnice nezlomia ani nevykrútia bez nebezpečných pántov a skrutiek Extra pohodlie ultra ľahký a flexibilný rám, bočnice tenké a ohnuté, aby netlačili za uškami odnímateľná gumička udrží okuliare správne nasadené.

Rešpekt k prírode plne recyklovateľný rám nerozbitné = dlhá životnosť,  praktický obal z recyklovaného papiera, uzáver balenia slúži zároveň ako formička do piesku, či na modelovanie z plastelíny

Doplnky v balení: prispôsobiteľná gumička, vrecúško na okuliare vhodné aj na čistenie okuliarov.

akciaaaa okuliare kietla

Veľkosti:

0-1 rok: Šírka okuliarov: 94 mm Výška okuliarov: 36 mm Dĺžka stránic: 110 mm

1-2 roky: Šírka okuliarov: 96 mm Výška okuliarov: 39 mm Dĺžka stránic: 120 mm

2-4 roky: Šírka okuliarov: 102 mm Výška okuliarov: 41 mm Dĺžka stránic: 125 mm

Detské oči sú na slnko veľmi citlivé a zraniteľné. Šošovka ešte nie je dostatočne vyvinutá, aby chránila sietnicu ako u dospelých. Šošovka sa vyvíja až do veku 12 rokov dieťaťa. Dovtedy veľká časť UV žiarenia prechádza až k sietnici a spôsobuje poškodenia, ktoré sa vekom kumulujú a môžu sa prejaviť až v dospelosti. Preto je veľmi dôležité chrániť oči detí už od malička.

akciaaa okuliare kietla 1